پرسشنامه اضطراب نوجوان - موسسه روانشناسی آرامش اندیشه تبریز

پرسشنامه اضطراب نوجوان

والدین و نوجوانان محترم این پرسشنامه ها توسط شما تکمیل شده و دو هفته بعد مجددا نیز از شما درخواست تکمیل خواسته خواهد شد. پیشاپیش از بذل توجه شما سپاسگزارم. لطفا در بخش کد یک عدد سه رقمی و یک حرف الفبا درج کنید و ان را پیش خود نگه دارید تا 2 هفته بعد که همان کد را وارد نمایید.

والدین و نوجوانان محترم، بسته زیرحاوی تعدای پرسشنامه در زمینه اضطراب نوجوان است. تکمیل این پرسشنامه ها، درشناسایی علل اضطراب و مشخص نمودن راههای جدید درمانی کمک شایانی خواهد نمود. پیشاپیش از همکاری شما نهایت تشکر را داریم.

  • لطفا عدد را به لاتین وارد کنید.
  • لطفا عدد را به لاتین وارد کنید.
  • در مقیاس حاضر، مایلیم روش های تفکری را معمولا بکار می برید، شناسایی نماییم. در این مقیاس، شما 10 جمله را در مورد تفکر می خوانید. در مورد هر سبک تفکر، توضیحی برای شما ارائه می شود. همچنین می توانید دو مثال از هر سبک تفکر را نیز مطالعه نمایید که به شما در توصیف سبک تفکر کمک می نماید. این دو مثال شامل در ارتباط با روابط اجتماعی (مانند دوستان و خانواده) ودر رابطه با موفقیت های شخصی (مانند موفقیت در امتحان یا شکست خوردن در یک وظیفه شغلی) است. این مثال ها ممکن است در داستان واقعی زندگی شما رخ دهند.
    وظیفه شما این است که سعی کنید تا هر سبک تفکر شرح داده شده را متوجه شوید. سپس از شما خواسته می شود تا تخمین بزنید چقدر از این سبک تفکر استفاده می کنید. از شما خواسته می شود تا فکر کنید که چقدر از این سبک تفکر در دو بعد (اجتماعی و موفقیت ) استفاده می کنید. لطفا برای پاسخ به هر سوال، زمان کافی در نظر بگیرید.

  • افراد ممکن است فرض کنند که دیگران در مورد آنها فکرهای منفی ای دارند، در حالیکه دیگران هیچ چیز منفی در مورد آنها نگفته¬اند. چنین چیزی را ذهن خوانی می نامند. برای درک این سبک تفکر، لطفا متن زیر را بخوانید:
    الف)سونیا با دوستش ندا برای خرید بیرون رفته اند. ندا کاملا آرام و ساکت است، و سونیا می پرسد آیا اتفاقی افتاده است؟ ندا پاسخ می دهد:حالش خوب است. سونیا حرفش را باور نمی کند. سونیا شروع به فکر کردن در مورد این مسئله می کند که ندا از بودن با او ناراحت است.
    ب) علی در طول هفته بر روی تحقیق خود کار می کرده است. او بلاخره نتیجه نهایی را به رئیسش داد و در مورد نظر رئیسش کنجکاو بود. پس از گذشت چند روز، علی نگران شده که شاید رئیسش فکر می کند او فرد شایسته ای نیست.

  • افراد ممکن است پیش بینی منفی در مورد آینده داشته باشند، درحالیکه شواهد کافی برای این پیش بینی وجود نداشته باشد، کهذبه آن پیشگویی آینده می گویند. برای درک این سبک تفکر، لطفا متن زیر را بخوانید:
    الف) محمد سال اول دبیرستان است. او در امتحان زیست فقط توانست نمره 13 بدست آورد. او سریعا شروع به این فکر نمود که امسال را با نمرات پایینی به پایان رسانده و مجبورخواهد بود به مدرسه سطح پایین تری برود.
    ب)دوست لیلا انتقاداتی را در مورد رابطه دوستی شان بیان کرده است. مریم به او گفته است که دوست دارد مقداری زمان بیشتر با دوستانش دیگرش باشد. بر اساس حرفهای مریم، لیلا فکر می کند فاصله بین آنها بیشتر شده و درنهایت دوستی شان قطع خواهد شد.

  • زمانی که مردم مسائل را ارزیابی می کنند، می توانند آنها را بصورت "باید-نباید" ببینند. برای مثال، یک فیلم می تواند صرفا خوب یا بد باشد. به عبارت دیگر این افراد سایه ی سیاه هر چیزی را می بینند. برای مثال، یک فیلم می تواند جنبه های منفی نیز داشته باشد، اما می توان آن را فیلم نسبتا خوب در نظرگرفت (یعنی یک فیلم اگر ایراداتی داشته باشد، این افراد بجای اینکه فیلم را متوسط یا نسبتا خوب بدانند، آن را بد ارزیابی می کنند). زمانی که یک فرد همه چیز را خوب یا بد می بیند، می گوییم تفکر همه یا هیچ دارد. برای درک این سبک تفکر، لطفا متن زیر را بخوانید:
    الف) سعید نمره "خوب" در امتحان گرفت. او احساس ناامیدی می کند، چراکه نمره اش "خیلی خوب" نیست. او موفقیت خود را در امتحان به این صورت می بیند که: تلاشم بیست بوده اما عملکردم ضعیف بوده است.
    ب)سارا جزو افرادی است که یا مردم را دوست دارد و یا از آنها متنفر است. آیا شما هم در اینگونه هستید؟

  • افراد ممکن است باور داشته باشند چیزی درست است، چون احساس آنها اینگونه می گوید. برای درک این سبک تفکر، لطفا متن زیر را بخوانید:
    الف) دوست سحر به او گفته که نمی تواند با او به شهربازی برود، چون آنها نمی توانند برای همه بلیط تهیه کنند. سحر فکر می کند دوستانش او را طرد کرده اند، بنابراین احساس درونی اش می گوید دوستانش او را از جمع شان کنارگذاشته اند.
    ب) مدیر احمد به او گفته است که عملکرد او در شرکت خوب بوده است. حالا، احمد نگران است که آیا می تواند خوب کار کند. در حقیقت او احساس شکست می کند. متعاقبا، او فکر می کند واقعا بازنده است.

  • افراد ممکن است به خودشان برچسب های خاصی بزنند. این مسئله پس از یک اتفاق بد رخ می دهد، که بدان برچسب زدن می گویند. برای درک این سبک تفکر، لطفا متن زیر را بخوانید:
    الف) در پارک، رضا از یک پسربچه پرسید که دوست دارد با او بازی کند، پسر او را عقب زد. در نتیجه، رضا خود را یک شکست خورده می داند.
    ب) در طول کلاس، معلم علی پرسید که چه کسی جواب سوال را می داند. علی دستش را بلند کرد و جواب داد. معلمش گفت: متاسفانه جوابت صحیح نیست. آیا کس دیگری جواب را می داند؟ علی به خودش گفت که او آدم احمقی است.

  • افراد ممکن است تصفیه خانه¬ای برای اطلاعات داشته باشند. زمانی که اطلاعات مثبت و منفی وجود دارد، آنها فقط بر روی اطلاعات منفی توجه می کنند. به این تفکر، تصفیه ذهنی می گویند. برای درک این سبک تفکر، لطفا متن زیر را بخوانید:
    الف) سیما از دیگران شنیده است که دوستش فرینا در مورد او به دوستانش می گوید که "همه چیز به خوبی پیش می رود. او واقعا باهوش و جذاب است و ما مشترکات زیادی داریم. گاهی مواقع او متوقع است، اما همه چیز خوب است. اگرچه فرینا عمدتا حرفهای مثبتی گفته است، سیما بر نقاط منفی تاکید داشته، و احساس بدی دارد.
    ب) مهدی دانش آموز دبیرستان است. او پیشنهادات معلم در مورد انشایش را می خواند. معلمش نوشته است: مهدی تو شیوه های عالی برای بیان موضوع داری. من واقعا از انشایت لذت بردم. اما تو باید در انتقال از یک موضوع به موضوع دیگر مهارت بیشتری کسب کنی. علی رغم این حقیقت که عملکرد مهدی خوب بود، او تنها می تواند به آن انتقاد ریز توجه کند؛ و احساس ضعف درونی دارد.

  • زمانی که اتفاق بدی رخ می دهد، افراد ممکن است فکر کنند که چیز بسیار بدتری در حال رخ دادن است. آنها حوادث منفی را به صورت شروع یک الگوی بد می دانند . برای درک این سبک تفکر، لطفا متن زیر را بخوانید:
    الف) دوست سهیلا رابطه اش را باوی قطع کرده است. او با خودش فکر می کند: من هرگز نمی توانم روابط باثباتی داشته باشم.
    ب) سینا اخیرا در امتحان ریاضی اش مردود شده است. او با خودش فکر می کند احتمالا در همه درسهای ترم مردود خواهم شد.

  • افراد ممکن است خود را مسئول چیزهای منفی بدانند، اگرچه تقصیر آنها نیست. به عبارت دیگر، آنهاحوادث منفی را جذب کرده و فکر می کنند که علت حوادث خودشان هستند، که به آن شخصی سازی می گویند. برای درک این سبک تفکر، لطفا متن زیر را بخوانید:
    الف) شرکت نادر قرارداد مهمی به دست نیاورده است. اگرچه افراد زیادی در این پروژه کار می کنند، نادر فکر می کند که همه چیز بخاطر اشتباه او است.
    ب) بهترین دوست علی مدتی است که حال خوبی ندارد، و داشتن ارتباط با علی برایش مشکل بوده است. علی فکر می کند که حتما کار اشتباهی انجام داده که باعث شده دوستش اینگونه رفتار کند.

  • افراد فکر می کنند که همه چیز باید قطعی باشد. برای درک این سبک تفکر، لطفا متن زیر را بخوانید:
    الف) حسن بخاطر کسب نمره 17 در امتحان غمگین است، چون او فکر می کرد که باید حداقل نمره 18 می گرفت. او اغلب چنین فکری را برای همه چیز دارد (برای مثال، او احساس می کند که هرگز نباید در بازی فوتبال بازنده شود، اتاقش همیشه باید با نظم خاصی مرتب شود).
    ب) ثریا اعتقاد دارد که او باید همیشه در روابط اجتماعی جذاب و مورد توجه باشد.

  • افراد گاهی ممکن است به اتفافات مثبت اطراف خودشان توجه نکنند که به آن کوچک نمایی یا تخمین کم از نقاط مثبت گفته می شود. برای درک این سبک تفکر، لطفا متن زیر را بخوانید:
    الف) فرید در یک بنگاه معاملات ملکی کار می کند. مدیرش به وی گفته که او اخیرا کار فوق العاده ای در جهت فروش انجام داده است. در ذهن فرید، او دستاوردهای خود را کم ارزش می داند، چون شاید خوش شانس بوده است.
    ب) سانیا برای اولین ملاقات با دوستش آماده می شود. دوستانش به او گفته اند که ظاهرش خوب است. او این تحسین ها را نادیده می گیرد، چون فکر می کند آنها سعی می کنند خودشان را خوب جلوه دهند.

  • نوجوان عزیز لطفا سوالات زیر را با در نظر گرفتن خصوصیات خود پاسخ دهید.

  • فهرست زیر شامل نحوه ارتباط شما با فرزندتان است. لطفا هر عبارت را به دقت مطالعه فرمایید و گزینه مناسب را درمورد خود و فرزندتان علامت بزنید. برای هر عبارت زمان زیادی را صرف نکنید. بخاطر داشته باشید، مایلیم بدانیم در روابط شما با فرزندتان چه وجه تشابهی وجود دارد. بنابراین سعی نکنید روابط خودتان با فرزندتان را بر اساس دیدگاه دیگران بیان کنید. سعی نمایید عقیده خود را در مورد رابطه با فرزندتان در هر گویه بیان کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

اشتراک گذاری

سایر پرسشنامه ها

آرامش اندیشه در شبکه های اجتماعی